
Халва з манної крупи (суджі халава)
Це дуже популярна в Індії святкова страва. Вона готується швидко з доступних кожному продуктів і є прекрасним десертом.
3 стакани (600 мл) води
1 стакан (200 г) цукру
1 стакан (150 г) манної крупи
100 г вершкового масла
50 г родзинок щіпка ваніліну
Змішайте воду і цукор в кастрюлі і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь до слабкого.
Розігрийте масло в невеликому казані, всипте манну крупу і смажте, помішуючи, на помірному вогні 15 хв., поки манка не стане золотистою. Додайте родзинки і смажте ще 5 хв.
Потім, помішуючи, обережно і помалу влийте в манку сироп і додайте ванілін.
Варите на повільному вогні ще 3 хв., постійно помішуючи.
Зніміть з вогню і залиште під кришкою на 5 хв.
До цієї страви використано: