Готуємо з нами
Халва з манної крупи (суджі халава)

Халва з манної крупи (суджі халава)

Це дуже популярна в Індії святкова страва. Вона готується швидко з доступних кожному продуктів і є прекрасним десертом.

3 стакани (600 мл) води

1 стакан (200 г) цукру

1 стакан (150 г) манної крупи

100 г вершкового масла

50 г родзинок щіпка ваніліну

Змішайте воду і цукор в кастрюлі і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь до слабкого.

Розігрийте масло в невеликому казані, всипте манну крупу і смажте, помішуючи, на помірному вогні 15 хв., поки манка не стане золотистою. Додайте родзинки і смажте ще 5 хв.

Потім, помішуючи, обережно і помалу влийте в манку сироп і додайте ванілін.

Варите на повільному вогні ще 3 хв., постійно помішуючи.

Зніміть з вогню і залиште під кришкою на 5 хв.

До цієї страви використано: