
Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів.
Сертифікація ISO 22000
ISO 22000 визначає вимоги системи управління продовольчої безпеки в організаціях з харчового ланцюга, котрі повинні продемонструвати здатність контролювати загрозу безпеки харчових продуктів, щоб переконатися, що харчові продукти є безпечними на момент споживання їх людиною.
Стандарт застосовується для усіх організацій, незалежно від їх розміру, які беруть участь у будь - якому етапі харчового ланцюга, і хочуть ввести систему, яка постачатиме безпечні продукти харчування.
Переваги впровадження ISO 22000
Впровадження системи управління якістю сумісної з вимогами стандарту ISO 22000, несе за собою ряд внутрішніх і зовнішніх переваг.
ISO 22000 конкретизує вимоги, які дають можливість:
планування та впровадження операцій для утримання та оновлення системи управління з безпеки харчових продуктів організації, що постачає продукти, які, відповідно до використання за призначенням є безпечними для споживачів,
демонстрації відповідності стандарту до чинних положень закону, що стосуються безпеки харчових продуктів,
оцінки вимог клієнтів і демонстації додержання цих спільно визначених вимог, що стосуються безпеки харчових продуктів з метою підвищення задоволення клієнтів,
ефективного спілкування в питаннях безпеки харчових продуктів з постачальниками, клієнтами та іншими зацікавленими сторонами в харчовому ланцюзі,
впевненості у тому, що організація відповідає вимогам продовольчої безпеки,
сертифікації та реєстрації системи управління безпекою продуктів через зовнішню організацію, таку як акредитована одиниця сертифікації.